Ray CaesarCAT - “Vaig neixer a Londres, el 26 d’octubre de 1958, essent el més jove de quatre germans i per sorpresa del meu pare, vaig néixer gos. Aquest esdeveniment desafortunat aviat va ser acceptat per la meva família, i mai ha estat mencionat cap altra vegada en presencia d’educades companyies. Vaig tenir una joventut estrepitosa, com era natural en la meva raça, però vaig demostrar un gran interès per les arts i vaig dibuixar quadres sense parar a qualsevol lloc, incloent-hi les parets i els terres de la nostra casa. Després d’algunes desavinences amb veïns intolerables, van convèncer a la meva família per traslladar-se a Canadà, i no va passar massa temps per que la ciutat de Toronto es convertís en la nostra nova llar. Ara visc a una casa amb la meva meravellosa dona Jane, i un llop anomenat Bonnie. M’agrada menjar advocats i ja no m’importa realment ser un gos.”
Així es presenta Ray Caesar a la seva pàgina web. Veient aquesta presentació observem ja d'entrada l'excentricitat de l'artista.
Va treballar al Departament d’art i Fotografia de l’Hopital per nens malalts de Toronto durant 17 anys. Va il·lustrar i documentar una extensa bibliografia sobre investigació en nens prematurs.


Les il·lustracions de Ray Caesar segueixen tècnicament un minuciós mètode totalment digital. Primer crea els models en 3D a mode d’escultures digitals i després els dona color utilitzant textures fotorealístiques. Cada model es construeix sobre un esquelet invisible, el que li permet col·locar als seus personatges en la posició desitjada abans de dibuixar-los.


De la imaginació de Ray surten personatges fantàstics, surrealistes, amb molt color, mutants, monstruosos, insectes,...


Abans de que Caesar comencés a exposar les seves obres a galeries d’art , va treballar fent efectes especials per la productora GVFX, a Toronto,. Allà va animar a personatges per al cine i la televisió i va ser nominat per als premis Emmy, Gemini i Monitor per un show anomenat Total Recall 2070.CAST -
-->“Nací en Londres, Inglaterra, el 26 de octubre de 1958, siendo el más joven de cuatro hermanos y para gran sorpresa de mi padre, nací perro. Este acontecimiento desafortunado pronto fue aceptado por mi familia, y nunca ha sido mencionado otra vez en presencia de educadas compañías. Tuve una juventud estrepitosa, como era natural en mi raza, pero demostré un gran interés por las Artes y dibujé cuadros incesantemente en cualquier cosa, incluyendo paredes y suelos de cualquier sitio de nuestra pequeña casa. Después de ciertos apuros con vecinos intolerantes, convencieron a mi familia para trasladarse a Canadá, y no pasó mucho tiempo para que la ciudad de Toronto se convirtiese en nuestro nuevo hogar. Ahora vivo en una casa de ladrillo con mi maravillosa esposa Jane, y un coyote llamado Bonnie. Me gusta comer aguacates y ya no me importa realmente ser un perro.” Así se presenta Ray Ceaser en su página web. Viendo esta presentación observamos ya de entrada la excentricidad del artista.
Trabajó en el Departamento de Arte y Fotografía del Hospital para Niños Enfermos de Toronto durante 17 años. Ilustró y documentó una extensa bibliografía sobre investigación en niños prematuros, animales, etc.

Las ilustraciones de Ray Caesar siguen técnicamente un minucioso método totalmente digital. Primero crea los modelos en 3D a modo de esculturas digitales y luego los colorea usando diferentes texturas foto realistas. Cada modelo se construye sobre un esqueleto invisible lo que le permite colocar a sus personajes en la posición deseada antes de “retratarlos”.

De la imaginación de Ray salen personajes fantásticos, surrealistas, con colorido, mutantes, monstruos, insectos….

Antes de que Caesar comenzara a exponer sus obras en galerías de arte, trabajó haciendo efectos especiales para la productora GVFX, en Toronto. Allí animó personajes para cine y televisión y fue nominado para los premios Emmy, Gemini y Monitor por un show llamado Total Recall 2070.


***


4 comentarios

 1. guau q chulada! que fuerza tienen. Me ha gustado saber que estuvo tantos años vinculado a la enfermedad infantil.
  UNPETO
  ADEU

  ResponderEliminar
 2. Por favor! Cuánta sensualidad... Me encantan. Me los pido todos!
  Besos!

  ResponderEliminar
 3. Me gusta como consigue los efectos de luz!!

  ResponderEliminar

© galiana street
Maira Gall