Antic Mallorca - perpetuando una tradición


CAT - Avui a Galiana us deixem amb una entrevista que Araceli d'Antic Mallorca va tenir el detall de contestar-nos arran dels nous dissenys que realitza de les precioses senalles fetes per les Madones de Capdepera, amb l'idea de donar continuitat a aquesta tradició de Mallorca.

-Qui és Araceli?

Algú que ha tingut la sort de poder parar a temps i canviar de rumb.

-D'on sorgeix la idea Antic i en què t'inspires?

Antic sorgeix d'un canvi de vida, de proposar-me fer coses que m'agradin i que siguin coherents amb la vida que vull viure. L'obra de margalló feta per les Madones de la Llata ​​de Capdepera es va creuar en el meu camí en aquest moment de canvi. Les seves senalles em van inspirar molt, però el que més m'inspira són les pròpies Madones i la seva sàvia visió de la vida.

-Explica'ns alguna anècdota arran de la creació de les senalles Antic.

Al blog d'Antic s'explica un dels pilars fonamentals d'Antic. Encara que fem nous dissenys i canviem les formes clàssiques, tots les bosses estan fets per artesanes mallorquines de la mateixa manera que ho feien els seus pares i avis, contribuint a mantenir aquesta tradició a l'illa. Doncs bé, l'any de començar amb el blog, es van posar en contacte amb mi exportadors d'artesania marroquina oferint cistelles de margalló per una quarta part del preu que tenen les cistelles fetes a Capdepera ... No és estrany que sigui tan difícil trobar aquí qui vulgui seguir aquesta tradició.

-Ens expliques algun somni o desig relacionat amb el teu projecte?

Sentir-me a gust amb el que faig i com ho faig.

-Que opines de l'efervescent escena handmade?

Que cada vegada som més els que creiem que es pot intentar ser coherent amb el que pensem i el que fem, el que portem, el que comprem ... És una petita cadena. Però veient com està el món em sembla lògic que cada vegada s'apunti més gent a aquesta cadena.

-On podem trobar les teves senalles ?

Les senalles d'Antic es mostren a anticmallorca.tumblr.com on també hi ha un email en el qual es poden encarregar. A més, alguns models es troben a la venda a Espai Sant Marc, un espai dedicat al disseny i l'art, situat a la Plaça Es Mercadal, 3 de Sineu (Mallorca).

-Finalment, quina seria la banda sonora de les teves creacions?

Una banda sonora eclèctica pel que fa a estil i procedència però amb alguna cosa en comú en totes les seves cançons, la lluminositat.


Bon dimecres a tothom!!!

***

CAST - Hoy en Galiana os dejamos con una entrevista que Araceli de Antic Mallorca tuvo el detalle de contestarnos a raíz de los nuevos diseños que realiza de las preciosas cestas hechas por las Madones de Capdepera, con la idea de dar continuidad a esta tradición de Mallorca.


-Quién es Araceli?

Alguien que ha tenido la suerte de poder parar a tiempo y cambiar de rumbo.

-De donde surge la idea Antic y en qué te inspiras?

Antic surge de un cambio de vida, de proponerme hacer cosas que me gusten y que sean coherentes con la vida que quiero vivir. La obra de palmito hecha por las Madones de la Llata de Capdepera se cruzó en mi camino en ese momento de cambio. Sus cestas me han inspirado mucho, pero lo que más me inspira son las propias Madones y su sabia visión de la vida.

-Cuéntanos alguna anécdota a raíz de la creación de las bolsas Antic.

En el blog de Antic se explica uno de los pilares fundamentales de Antic. Aunque hagamos nuevos diseños y cambiemos las formas clásicas, todos los bolsos están hechos por artesanas mallorquinas de la misma forma que lo hacían sus padres y abuelos, contribuyendo a mantener esa tradición en la isla. Pues bien, al año de empezar con el blog, se pusieron en contacto conmigo exportadores de artesanía marroquí ofreciéndome cestas de palmito por una cuarta parte del precio que tienen las cestas hechas en Capdepera… No es de extrañar que sea tan difícil encontrar aquí quién quiera seguir esta tradición.

-Nos cuentas algún sueño o deseo relacionado con tu proyecto?

Sentirme a gusto con lo que hago y cómo lo hago.

-Que opinas de la efervescente escena handmade?

Que cada vez somos más los que creemos que se puede intentar ser coherente con lo que pensamos y lo que hacemos, lo que llevamos, lo que compramos… Es una pequeña cadena. Pero viendo cómo está el mundo me parece lógico que cada vez se apunte más gente a esta cadena.

-Donde podemos encontrar tus cestas?

Los bolsos de Antic se muestran en anticmallorca.tumblr.com donde también hay un email en el que se pueden encargar. Además, algunos modelos se encuentran a la venta en Espai Sant Marc, un espacio dedicado al diseño y el arte, situado en la Plaza Es Mercadal, 3 de Sineu (Mallorca).

-Por último, cual sería la banda sonora de tus creaciones?

Una banda sonora ecléctica en cuanto a estilo y procedencia pero con algo en común en todas sus canciones, la luminosidad.
Feliz miércoles a todos!

****

8 comentarios

 1. las carteras me gustan mucho. Había visto bolsos sueltos pero me gusta mucho su filosofia y que bien que encontrará el momento para parar y hacer lo que quería. Yo estoy buscándolo

  http://blog.sacelen.com
  www.conideasyaloloco.com

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Muchas gracias! Sí, es una suerte haber podido parar. Ánimo que si estás buscando el momento, seguro que lo encuentras :-)

   Eliminar
  2. Muchas gracias!
   Qué interesante su blog de arte. Felicidades!

   Eliminar
 2. Aplaudo el emprendimiento y me parece precioso todo lo que hace.
  Beso!

  ResponderEliminar
 3. Tu entrevista transmite luz calida
  Un abrazo, Gemma :)

  ResponderEliminar
 4. Biblioteca de Capdepera31 de julio de 2012, 20:10

  Per a poder fer les senalles i senalletes de les qual parlau, és necessari arreplegar les paumes, assolellar-les, ensofrar-les ,... abans de fer la llata amb la què es faran les senalletes. Aquestes formes s'han fet tota la vida al poble de Capdepera.
  Fa un parell de diumenges es a va fer una diada per arreplegar les paumes amb les què, les madones faran la llata pels vostres "bolsos". Pens que està bé que pogueu conèixer la feinada que hi ha al darrera de cada peça.

  http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=10456:diumenge-darrabassar-paumes&catid=3:pladel-sitjar&Itemid=27

  ResponderEliminar
 5. Hola!!! donde puedo comprar las senalles?

  ResponderEliminar

© galiana street
Maira Gall